Vragen over Payroll?

Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag

Stuur een mail via onderstaand formulier,
of bel ons op: 06 51 41 48 86

Wat zijn de voordelen van payrolling

  • Flexibiliteit en gemak

Payrolling biedt u een oplossing als u meer flexibiliteit zoekt dan u zelf binnen de wettelijke kaders hebt. CPA past de ABU CAO toe, hierdoor kunnen wij uw werknemers voor de periode van 5,5 jaar de grootst mogelijke flexibiliteit in arbeidscontracten aanbieden. U als werkgever bent beperkt tot 3 tijdelijke contracten in 2 jaar. En voor wat betreft het gemak, U werft uw eigen medewerkers en meldt deze aan bij CPA. Vanaf dan verzorgen wij alles. U hoeft alleen nog maar de gewerkte uren door te geven. Zo makkelijk is payrolling.

  • Geen arbeidsrechtelijke risico’s

Omdat CPA juridisch werkgever is, neem CPA de arbeidsrechtelijke risico’s over. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgave, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van CPA behoren.

  • Geen salarisadministratie

CPA neemt uw volledige personeels- en salarisadministratie over. U kunt zich zo volledig richten op de corebusiness van uw onderneming.

  • Vooraf is bekend wat de personele kosten zullen zijn.

U betaald een vast tarief en ontvangt periodiek één factuur. Zo hebt u een nauwkeurige inzage in uw totale salaris- en personeelskosten.

  • Uitbetaling van loon wordt tijdig en correct verzorgd.

CPA verzorgt de betalingen aan de werknemers wekelijks, indien gewenst kan dit ook maandelijks of per 4 weken. Het duurt hierna meestal een dag voordat het salaris op de rekening van uw medewerker staat. Niet alleen de betaling van het salaris, maar ook de verwerking van vakantiedagen, het vakantiegeld en de pensioenafdrachten worden altijd tijdig en correct afgehandeld.

  • Bij ziekte worden geen kosten bij u in rekening gebracht

Het verzuimrisico ligt volledig bij CPA. Uw werknemers krijgen het salaris doorbetaald volgend de ABU CAO. Dit houdt in dat het eerste verzuimjaar 91% wordt doorbetaald en het tweede 80%. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij CPA. Als een werknemer ziek of arbeidsongeschikt is, betaald u niets. U betaalt immers alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren.

  • Alleen de gewerkte uren worden bij u in rekening gebracht

Alleen de gewerkte uren worden volgens een vast tarief door CPA in rekening gebracht. U heeft geen extra kosten, ook niet door ziekteverzuim van uw werknemer.

  • U bent zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie en de dagelijkse leiding van uw werknemers op de werkvloer

U zorgt zelf voor de werving en selectie. Indien u een geschikte kandidaat heeft gevonden treedt de medewerker bij CPA in dienst, waarmee wij juridisch werkgever worden. Deze medewerker zal exclusief voor uw bedrijf werken, geheel onder uw leiding.

Bel ons direct